Austrijska naftna i plinska tvrtka OMV počela je seizmičko istraživanje za naftu i plin u bugarskim vodama Crnog mora. Istražuje se blok 1-21 Kan Asparuh u zapadnom dijelu Crnog mora, gdje su dubine oko 2000 m. Tvrtka još nije objavila preliminarne procjene o rezervama nafte i plina, javlja novinska agencija UPI .
Istodobno, rumunjska naftna tvrtka Petrom (u OMV-ovom vlasništvu) i najveća američka naftna tvrtka ExxonMobil završile su zajedničko 3D seizmičko snimanje u rumunjskim vodama Crnog mora. Snimanjem je obuhvaćeno 6000 km2 bloka Neptun u potrazi za nalazištima nafte i plina. ExxonMobil je potpisao s američkom tvrtkom Diamond Offshore Drilling ugovor za usluge bušenja na polju Neptun koji je vrijedan 532 mil. dolara, javlja rumunjski dnevnik 'Ziarul Financiar'.
Isto tako, OMV je objavio da ne planira nastavak napuštanja maloprodaje u područjima koja nisu u dometu njegovih rafinerija, čime demantira vijest o prodaji svojih postaja u Češkoj. Naime, OMV ne planira napustiti češko tržište, na kojem ima mrežu od 215  postaja i drži udio od 13%. To znači da će ostati na svim integriranim tržištima, a napustio je samo dva, na kojima nije mogao integrirati maloprodajnu mrežu s rafinerijama nafte (hrvatsko i bosanskohercegovačko), javlja češki dnevnik 'Prague Monitor'.