BASF, najveća svjetska kemijska kompanija ponovno će okupiti startupove i inovatore iz 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska, za BASF Innovation Hub seriju startup natjecanja, kako bi im se omogućilo dobivanje financijske potpore. Ove godine glavna tema natjecanja - obnovljivi izvori energije, bavi se pitanjima Zelenog plana te je usmjerena na rješenja ključnih ekoloških izazova današnjice. Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas i traju do 16. rujna u ponoć. 

U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj. U studenom će pobjednička ideja biti predstavljena na velikom finalu BASF Innovation Huba, zajedno s najuspješnijim rješenjima iz drugih zemalja. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura bruto, a najbolja ideja regionalnog kruga s 5.000 eura bruto. 

Mogućnost dobivanja financijske potpore osigurat će se inovatorima i startup timovima do pet članova. Osnovni uvjet za sudjelovanje jest da ideja izravno ili neizravno pridonosi stvaranju rješenja za ključne ekološke izazove današnjice, od kojih su najvažniji čista energija, pametni prijevoz i strategija „od polja do stola“.