U utorak, 5. siječnja, energetska tvrtka Petrol Ljubljana objavila je na internetskim stranicama Ljubljanske burze da je nakon ispunjenja suspenzivnih uvjeta, transakcija kupnje 100% poslovnog udjela u tvrtki E 3 okončana s prodavateljem Elektro Primorska. Transakcija je započela prošle veljače, kada su Elektro Primorska i Petrol potpisali kupoprodajni ugovor. 

Petrol Ljubljana namjerava razvijati poslovanje E 3 i u budućnosti, zadržavajući postojeća radna mjesta, bez otpuštanja zaposlenika najmanje pet godina. Petrol se obvezao da neće preseliti sjedište tvrtke iz Nove Gorice. Tvrtka E 3 ostvarila je oko 90 milijuna eura prihoda u 2019. godini i četvrti je najveći prodavač električne energije u Sloveniji

Njegov tržišni udio na slovenskom tržištu u prosjeku iznosi 11%, a među kućanstvima doseže oko 15%. Prodajom E 3 Elektro Primorska je eliminirala maloprodaju, čime je ispunio jedan od formalnih uvjeta za dobivanje koncesije od operatora sustava za distribucijsku mrežu u pokrajini Primorska.