S ciljem jačanja gospodarske suradnje, u Podgorici je održan poslovni skup Končara. Osim predstavnika tamošnje vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera Končara u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te transporta. 

Tijekom proteklih desetljeća, Končar je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te energetike. Društva Grupe Končar realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa Končara za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. 

Prodaja na crnogorskom tržištu u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, ponajprije proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori, priopćeno je iz Končara. 


Ambasadori gospodarstva 

"Trgovinska razmjena između naših dviju zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će današnji događaj pridonijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Tvrtke poput Končara najbolji su ambasadori hrvatskog gospodarstva u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i tako se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sustava Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače gospodarstva te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadam se da će Končar svojim znanjem i mogućnostima pridonijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", kazao je Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore. 

"Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore Končar svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore", istaknuo je Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.