Cijene nafte pale su u srijedu na međunarodnim tržištima ispod 42 dolara nakon što je američki predsjednik Donald Trump  objavio da neće biti četvrtog paketa poticaja za gospodarstvo u koronakrizi. Dodatni uteg za cijene bio je rast zaliha u SAD-u. Na londonskom je tržištu cijena barela iznosila je 41,65 dolara, a na američkom barelom se trgovalo po 39,53 dolara. 

Trgovce je danas zabrinuo neuspjeh pregovora Bijele kuće i Zastupničkog doma o novom paketu poticaja za gospodarstvo u koronakrizi, a SAD je najveći potrošač nafte u svijetu. Predsjednik Trump još se liječi od Covida 19 ali u utorak je završio razgovore s demokratima o novom paketu pomoći gospodarstvu SAD-a, koji za nekoliko tjedana čekaju predsjednički izbori. Iako je povlačenje iz pregovora o poticajima bilo presudno, podaci o potrošnji nisu konstruktivni, stoji u briefingu Međunarodne agencije za energiju. 

Izvješće Američkog instituta za naftu pokazalo je da su zalihe sirove nafte u prošlome tjednu porasle za 951 tisuću barela, a donekle su pad cijena ublažila ograničenja u opskrbi. Organizacija zemalja-izvoznica nafte danas je objavila da je cijena barela sirove nafte iz košarice njezinih članica u utorak iznosila 40,33 dolara, te porasla 1,25 dolar u odnosu na prethodni radni dan.