Ruski dužnosnici ističu da je priča s ruskom naftom onečišćenom prevelikim sadržajem organskih klorida koja je od travnja zablokirala isporuke ruske nafte glavnim naftovodom Družba, konačno gotova. Isporuke Družbom koja osigurava isporuke nafte bjeloruskim rafinerijama i tranzit u Europu preko Bjelorusije, Poljske i Ukrajine, su sada normalizirane. U travnju je otkriveno da su količine nafte komercijalno vrijedne od 500 mil. USD do čak 1,2 mlrd. USD stavljene u prodajni lanac a da kvaliteta ne odgovara specifikacijama. Postotak organskih klorida u onečišćenoj nafti varirao je od 30 do 50 dijelova ppm-a pa sve do 200 ppm/l, a nafta spremna za rafiniranje najviše smije imati 10 ppm-a/l. Rusija je priznala da je bila riječ o namjernom onečišćenju nafte koja je poslana naftovodom, a o krivcima se, dakako, ne govori. 

No Reuters ističe da debakl još nije gotov, ako se uzme u obzir deseci supertankera natovarenih tom naftom, koji su kupce koštali stotine milijuna dolara i koji nisu našli kupca već čekaju u lukama već mjesecima. Čak više od milijun tona onečišćene nafte vrijedne oko 500 milijuna USD nije otišlo na preradu, već se teretima "loptaju" sa zapada na istok, jer su i kineske rafinerije odbile uzeti tu naftu, prisilivši Vitol da teret vrati u Europu. Cijena? 10 do 15 USD po barelu za Suezmax tanker - u odnosu na 65 USD po bbl, kako se sada trguje. 


Tankeri s naftom koju nitko neće kupiti

Naime, gotovo, nitko ne želi riskirati uništavanje rafinerijske opreme da bi se upustio u preradu te (pre)teške nafte koju bi prije prerade trebalo razrijedi 10 do 20 puta.  U Europi se ograničen broj kupaca usudio preraditi naftu, uključujući španjolski Repsol, švedski Preem i finsku Neste Oil, prema podacima trgovaca. Procjenjuje se da su uzeli 600.000 tona. “Odvezli smo teret u jednu od naših rafinerija. Još se usavršava i vjerojatno će biti još nekoliko mjeseci “, izjavio je Reutersu trgovac naftnim derivatima. U međuvremenu, najmanje četiri tereta od po 100.000 tona su usidreni u raznim europskim lukama i još nisu pronašli dom. Troškovi tankera premašili su milijun dolara po plovilu, rekli su četiri trgovačka izvora. 

Kupci su, naime, platili milijune dolara za troškove ležarine jer su tankeri zapeli s kontaminiranom naftom, sprečavajući vlasnike brodova da ih pošalju na nova putovanja. Rusija je obećala nadoknaditi kupcima nakon što podnesu zahtjeve za prodaju. “Problem je u tome što je tu naftu često nemoguće prodati. Kako onda mogu podnijeti tužbu?", rekao je ruski kupac nafte. “Ponekad imate osjećaj da se Rusija odmaknula od tog pitanja. Početkom lipnja održan je sastanak s kupcima. Od tada nismo imali nikakvu komunikaciju", rekao je prije tjedan dana drugi veliki kupac.

Deal or - no deal?

U Moskvi su 3. lipnja održani razgovori o rješavanju pitanja oko isporuke kontaminirane nafte, nakon čega je zamjenik ruskog ministra energetike Pavel Sorokin izjavio novinarima da su "svi sudionici postigli zajedničko razumijevanje načela za izračun naknada za zalihe izvan specifikacija". Je li to doista tako, nije poznato. Ruski Transneft je prije par dana pristao Kazahstanu, čijih je 700.000 tona nafta onečišćeno poslana u lanac isporuke, platiti fiksnu kompenzaciju po barelu. Taj bi obrazac trebala slijediti i sa drugim kupcima koji imaju pravo na kvalitetan proizvod i na njega su i računali.