Policijski službenici priveli su danas više osoba, uglavnom djelatnika HEP-a, u sklopu kriminalističkog istraživanja vezanog za tragičnu nesreću u Hidroelektrani Dubrovnik koja se dogodila 10. siječnja ove godine, a u kojoj su živote izgubili trojica radnika. Iz MUP-a RH službeno su Jutarnjem listu potvrdili da je kriminalističko istraživanje vezano za spomenuti tragični događaj u završnoj fazi te da u njemu sudjeluju tri policijske uprave, Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka. 

Prema prvim informacijama, policijskim postupanjem obuhvaćeno je osam osoba, od zaposlenika HE Dubrovnik do onih na upravljačkim pozicijama u HEP-u. Iz neslužbenih izvora doznajemo da je među privedenim osobama i aktualni član uprave HEP-a Nikola Rukavina koji je do prije dvije godine bio direktor u HEP Proizvodnji. Uz njega, u Zagrebu su privedeni i donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman, kao i još tri osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik, Davor Petranović, Miroslav Šander i Ivica Nujić. Usto, jedna osumnjičena osoba privedena je u Splitu, a neslužbeno doznajemo da se radi o projektantu Goranu Radimilu iz tvrtke PBS. U Dubrovniku su, pak, privedeni direktor pogona hidroelektrane u vrijeme izvođenja radova Mato Mišković i inženjer gradilišta Miljenko Vučić.

Policija je zajedno s drugim nadležnim službama gotovo pet mjeseci istraživala uzroke kobnog požara u hidroelektrani, te su saslušavali su svjedoke, pregledavali dokumentaciju i provodili druge radnje kako bi utvrdili je li bilo propusta i tko je za njih odgovora. Sada su, očito, posao priveli kraju. Nedavno je smijenjena Uprava HEP Proizvodnje. HE Dubrovnik još nije počela s radom, a dnevno tvrtka na tome gubi oko milijun kuna.