Do sada je realizirana gotovo četvrtina projekta izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka (koking postrojenje) u INA-inoj Rafineriji nafte Rijeka, projektu vrijednom blizu četiri milijarde kuna, ujedno najvećem industrijskom projektu u Hrvatskoj trenutno. Dovršetak modernizacije za INA-u će značiti veću konkurentnost u smislu većeg postotka "bijelih proizvoda" iz teških ostataka (uglavnom dizel, preostaje petrol koks i koksna prašina), te podizanje kapaciteta na 4,5 mil. t sirove nafte godišnje. Postotak izgrađenosti za sada je na 6%, iako su provedeno 42% ukupno potrebnih nabavi i 83% inženjerskih i ugovaračkih procedura tako da je vrhunac radova još u budućnosti. Proizvodnja dviju koksnih komori započeta je prije godinu dana u Španjolskoj. 

Aktivnosti na gradilištu Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka od ljetnih su mjeseci intenzivirane, kažu u INA-i. Izlivena je temeljna ploča za koksne komore te su počeli radovi na armiranobetonskoj konstrukciji na koju će se krajem godine spojiti komore. Završena je i izgradnja centralnoupravljačke zgrade za novo postrojenje, a u sljedećim mjesecima slijede obrtnički radovi kako bi zgrada bila završena do početka 2022. godine. Izvan „ograde” rafinerije grade se električni vod i trafostanica koji će osiguravati dovoljan protok i snagu električne energije prema postrojenjima. 

Gotovi su građevinski radovi na konstrukciji zgrade trafostanice, a u tijeku su završni obrtnički radovi i radovi na instalacijama te uređenju okoliša. Izgradnja dalekovoda na podzemnom i nadzemnom dijelu na polovini je faze iskopa i postavljanja temelja, a u tijeku je i postavljanje bazne konstrukcije stupova nadzemnog dijela linije za kabele dalekovoda. Ukupna izgradnja svih objekata na projektu trenutačno je na 6 % završenosti, dok je odrađeno više od 40 % nabavnih procesa, doznaje se iz INA-e.