Na elektronskoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog energetskog društva (HED), koja je održana 20. svibnja, članovi su jednoglasno prihvatili ostavku predsjednika HED-a Gorana Granića zbog povlačenja iz javnog djelovanja. Također, zbog istih razloga prihvaćena je ostavka glavne tajnice HED-a Branke Jelavić. 

Zatim, članovi UO HED-a prihvatili su, među ostalim, odluku o imenovanju Mladena Zeljka za člana Upravnog odbora umjesto Gorana Granića te kandidaturu Ivice Toljana za predsjednika HED-a. 

U HED-u ističu kako ove odluke stupaju na snagu 1. lipnja. 

U pismu članovima HED-a, koje potpisuju Goran Granić i Branka Jelavić, navodi se kako se nakon 28 godina od osnivanja i vođenja HED-a oni povlače iz vodstva radi odlaska u mirovinu. 

Davne 1992. godine, stoji, među ostalim, u pismu, pokrenuli smo HED, kao udrugu stručnjaka i znanstvenika iz energetskog sektora, kao mjesto dijaloga i rasta u znanju, neprofitnu i nepolitičku udrugu, integriranu u međunarodnu zajednicu znanja. Vrlo brzo, u jesen 1992. smo primljeni u World Energy Council (WEC), krovnu međunarodnu udrugu u energetskom sektoru i aktivno sudjelovali u njenom radu svih 28 godina.

"U okviru HED-a pokrenuli smo Zakladu Hrvoje Požar, koja je svake godine dodijelila nagrade stručnjacima i znanstvenicima koji su svojim radom i djelima obilježili hrvatsku energetiku", ističe se u pismu.