Radnici Čistoće skoro su ozračeni radijacijom kada su 25. veljače istovarivali kamion s otpadom na Jakuševcu.  Kako piše Večernji list, ni ne znajući što voze cijelim gradom, dvojica radnika na odlagalište su dovezla radioaktivnu tvar. Opasni otpad aktivirao je alarm na deponiju, koji je prenio isto upozorenje Državnom zavodu za radiološku i nuklearnu sigurnost
"Na Jakuševcu postoji detektor koji se javlja na radioktivan otpad, a radnici su odmah po dolasku službenika Zavoda pregledani te je utvrđeno da nisu u opasnosti i da nije bilo nikakvog zračenja", rekao je direktor Čistoće Branimir Valašek. Opasnu tvar, za koju Večernjak neslužbeno doznaje da se koristi u medicinske svrhe, radnici su pokupili na području Žutog Brega, blizu kojega je KB Dubrava, no tko ju je bacio u Čistoći kažu da ne mogu saznati. 
"Ne može se točno utvrditi gdje su naši radnici to pokupili. Znamo samo da je na Žutom Bregu. Poduzeli smo sve što smo trebali, oni nisu ozračeni, što je potvrdila inspekcija Zavoda, pregledano je i vozilo, osigurano i izuzeto", dodao je Valašek. U Čistoći prijavu protiv nepoznatog počinitelja nisu podnijeli, jer, kažu, ne može se točno utvrditi odakle je otpad. U izvješću mjerodavnog Zavoda stoji da opasnosti za radnike, stanovnike i okoliš nema. “Dežurni službenik Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost utvrdio je da je brzina doze zračenja unutar kamiona povećana. Pozvan je stručni tehnički servis koji je izuzeo radioaktivni materijal. Nakon izuzimanja kamion je ponovno provjeren te je, nakon utvrđivanja da nema povećane radioaktivnosti, pušten u redovan rad. Prema utvrđenom, ne postoji opasnost po zdravlje radnika i okoliš - stoji u izvješću. U gradskom Uredu za hitne situacije do sinoć nisu znali o mogućoj opasnosti. "Dojave obično primamo iz Centra 112", rekla je Kristina Martinović, uz napomenu da je za takav otpad nadležan spomenuti Zavod.  "Radioaktivni otpad ne odlaže se na Jakuševcu, ali bilo je sličnih situacija, kad smo, primjerice, uz cestu uočili ilegalno bačene uređaje za otkrivanje dima, koji sadrže radioaktivne tvari", istaknula je.  Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost navodi u Zagrebu 17 lokacija opasnih izvora, gdje se izvode djelatnosti s izvorima ionizirajućega zračenja. Među njima su bolnice, IGH, IRB, pivovara, te neki zavodi i servisi.