Dvjestotinjak bivših radnika Diokija jutros je blokiralo ulaz u upravnu zgradu tvrtke tražeći isplatu zaostalih plaća i otpremnina. Kako prenosi HRT, nakon razgovora s upravom odlučili su da će idućeg tjedna organizirati veliki prosvjed na Markovu trgu. 
Prošle je godine nakon restrukturiranja Diokija 350 radnika pristalo otići na burzu rada uz otpremnine i isplatu sedam zaostalih plaća, dok je stotinjak radnika zadržalo zaposlenje. Radnici su potpisali ugovor po kojem im je do 15. veljače trebala biti isplaćena polovica tog iznosa, no to nije učinjeno. 
'Pozivamo sve u Hrvatskoj koji se nalaze u sličnoj situaciju - mljekare, seljake, radnike, da nam se pridruže idući tjedan jer ono što se nama desilo čeka i ostale', poručio je bivši radnik Diokija Bojan Kovačević. Uprava Diokija zamolila je radnike za još malo strpljenja jer se, kako tvrde, vode intenzivni pregovori pa bi u roku od 10 dana Dioki mogao predložiti mogući rok isplate radničkih potraživanja. Tvrtka Crodux Plin u vlasništvu Ivana Čermaka nedavno je uputila pismo namjere u kojem izražava želju da uđe u Dioki kao strateški partner, i to u proizvodnju polistirena u PJ-u Doki te razvoj novih projekata na proizvodnoj lokaciji Diokija na zagrebačkom Žitnjaku.