Dalekovod je objavio poslovne rezultate za prvo polugodište 2019., pri čemu se ističe da je nakon uobičajenog smanjenja  aktivnosti u prvom, u drugom tromjesečju godine ostvaren njihov porast. Tako je u drugom tromjesečju došlo do porasta neto dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) i to za 12,5% na razini cijele Grupa, odnosno za čak 99% na razini same tvrtke. Ipak, u prvih šest mjeseci 2019. godine ostvaren je pad EBITDA-e za -58%, ali rast za 8% na razini tvrtke. 

Kao glavni razlozi za to u prvom polugodištu 2019. godine ističu se negativni rezultati kćerinskih tvrtki Proizvodnja MK i OSO i smanjena aktivnost i slabija produktivnost zbog loših vremenskih uvjeta u Norveškoj, gdje se obavlja najveći dio inozemnih poslova, u to doba godine.


Ograničena likvidnost, ali stižu brojni novi projekti

Zbog negativnog rezultata iz poslovanja u 2018. godini, Grupa Dalekovod trenutačno posluje s ograničenom likvidnošću i ovisi o neposrednoj podršci ključnih vjerovnika, financijskih institucija. No, prvo polugodište 2019. godine obilježeno je snažnim pozitivnim trendom ugovaranja novih poslova i tvrtka je već u 2019. ušla s visoko popunjenom knjigom narudžbi. 

Taj se trend nastavio i tijekom prvog polugodišta 2019. godine pa je  tvrtka do danas ugovorila ili je odabrana kao najpovoljniji ponuđač radova u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,45 mlrd. kuna. Istodobno, trenutačna vrijednost ugovorenih poslova i poslova na kojima je tvrtka odabrana kao najpovoljniji ponuđač iznosi više od 2,3 mlrd. kuna. Najveći dio tih poslova odnosi se na područje dalekovoda, gdje je vrijednost projekata veća od  1 mlrd. kuna, a slijedi područje trafostanica s vrijednosti većom od 300 mil. kuna i područje infrastrukture s vrijednošću većom od 70 mil. kuna, objavila je tvrtka koristeći servis OTS HINA-e.