Mađarska naftna i plinska kompanija MOL javlja kako je na lokaciji Zala koja se nalazi oko 200 kilometara jugozapadno od Budimpešte završena tvornica za proizvodnju bitumena modificiranog gumenim granulatom, što je investicija vrijedna oko 10 milijuna dolara. 

Osim što će reciklirati 8-10 posto otpadnih automobilskih guma Mađarske, nova tvornica pridonijet će učinkovitom radu lokacije Zala i očuvanju više od 100 radnih mjesta. 

Nova tvornica može proizvesti oko 96 tona bitumena modificiranog gumenim granulatom dnevno, što je 20 000 tona sirovog materijala godišnje za izgradnju cesta što je, primjerice, količina dovoljna za izgradnju novih 200 kilometara dvotračnih cesta

MOL je 2012. otvorio i uspješno u rad pustio pilot-postrojenje za proizvodnju bitumena modificiranog gumenim granulatom godišnjeg kapaciteta od 5 000 tona. Kao odgovor na povećanu potražnju, MOL je u proljeće 2019. započeo izgradnju nove tvornice koja je dovršena za nešto više od godinu dana. 


Rupe i kolotrazi 

"Kapacitet od 96 tona dnevno dovoljan je za zadovoljavanje potražnje za bitumenom za izvođenje većeg obujma radova u cestogradnji. Ta količina pruža i mogućnost iskorištavanja novih poslovnih prilika u okolnim zemljama. S obzirom na to da je kemijski stabilizirani bitumen modificiran gumenim granulatom MOL-ov patent, prodaja licence mogla bi biti dodatna prilika za njegovo korištenje, a nova tvornica služi kao odličan primjer. U posljednjih osam godina u Mađarskoj je bitumenom modificiranim gumenim granulatom izgrađeno ili obnovljeno oko 150 kilometara cestovnih dionica, a sada se ta brojka može i povećati zbog novih proizvodnih kapaciteta. Proizvodnja od 20 000 tona pokriva oko 10-15 posto domaće potražnje za bitumenom", izjavio je Tibor Zsinkó, potpredsjednik Downstreama u MOL-u Mađarska. 

U MOL-u ističu kako su stvoreni svi potrebni uvjeti kako bi ceste od bitumena modificiranog gumenim granulatom postale sve raširenije. 

"Nadamo se da će to dugoročno rezultirati znatnim poboljšanjem uvjeta na cestama jer izvrsno prianjanje bitumena modificiranog gumenim granulatom na minerale smanjuje izglede za stvaranje rupa na cesti, a njegova veća nosivost rezultirat će manjom vjerojatnošću pojave kolotraga. Građevinske tvrtke mogu to iskoristiti za postizanje znatno nižih razina prometne buke, što će smanjiti onečišćenje okoliša bukom oko stambenih područja", priopćeno je iz MOL-a. 

Inače, MOL je osigurao 75 posto sredstava potrebnih za ovo ulaganje, dok je preostalih 25 posto financirala mađarska vlada u okviru Programa podrške investicija velikih tvrtki.