Projekt revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji realizira CEDIS (Crnogorski elektrodistributivni sistem) predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u distributivni sustav u proteklih nekoliko desetljeća i on će značajno potaknuti pozitivne procese u općinama na sjeveru, istaknula je crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić obilazeći dionicu dalekovoda Dolac u Beranama. 

Ona je dodala kako vjeruje da će nakon realizacije ovog projekta i ostalih investicijskih aktivnosti CEDIS – a koje se planiraju u iduće tri godine korisnici distributivnog sustava u Crnoj Gori imati značajno kvalitetnije napajanje električnom energijom, posebice oni na ruralnom području.

"CEDIS, prema trogodišnjem investicijskom planu, u primarnu i sekundarnu mrežu na području Crne Gore treba uložiti oko 80 milijuna eura, od kojih oko 50 milijuna u revitalizaciju i rekonstrukciju postojeće mreže i 30 milijuna u izgradnju novih distributivnih objekata", napomenula je ministrica Sekulić. 

U sklopu projekta, objavila je vlada Crne Gore, bit će rekonstruirano 910 km mreže i 14 200 srednjenaponskih stupnih mjesta i oko 510 km mreže s 14 570 stupnih mjesta na niskom naponu.