Priliku da još jednom objasni kako su se pusti milijuni našli na njegovu računu, najprije na onom tvrtke Xenoplast, a zatim i drugog poduzeća, Robert Ježić dobio je danas kada je ponovo sjeo na klupu za svjedoke Županijskog suda u Zagrebu, izvještava Večernji list. Njegovo saslušanje odredio je po službenoj dužnosti sud, a iako se u petak očekivalo i svjedočenje Stephana Hurlimanna koji je novac primio kao direktor Xenoplasta, ono je prebačeno na 8. studenog. Ježića je ispitivao sudac Ivan Turudić koji je krenuo "u glavu" pitajući Ježića: "Gdje je novac?"  
"Na mom računu" – kazao je Ježić objašnjavajući sucu, koji ga je pitao zašto još nije vratio novac, da će ga vratiti u roku od 30 dana. Ostaje pri tvrdnji da je taj novac bio mito za Sanadera. Sudac Turudić na kraju mu je kazao da ga neće držati za riječ, ali da očekuje da se novac pojavi na računu Županijskog suda u Zagrebu. Suđenje se približava kraju te je predsjednik sudskog vijeća za 12. studenog najavio završno obraćanje stranaka, nakon čega slijede završni govori, a presuda se očekuje najranije 16. studenog. "Novac je kod mene i vratit ću ga i ako Sanader ne bude proglašen krivim". Govorio je tako riječki poduzetnik Ježić svjedočeći na suđenju bivšem premijeru u aferama INAMOL i Hypo. Spomenuti novac, pet milijuna eura, nalazi se, kazao je, na računu njegove tvrtke Dioki Holding sa sjedištem u Švicarskoj, a riječ je o polovici mita koje USKOK stavlja na teret Ivi Sanaderu. Sanader i njegova obrana tvrde da Ježić pokušava sebi osigurati povoljniji položaj u postupcima koji se protiv njega vode. 
Podsjetimo,  USKOK Sanadera tereti da je za 10 milijuna eura mita prepustio upravljačka prava u Ini mađarskom MOL-u, dok obrana tvrdi da je novac o kojem Ježić priča njegov novac koji je dobio od ruskog oligarha Mihaila Gucerijeva za lobiranje oko projekta Družba Adria, što je naftaš pred ovim sudom i potvrdio, navodi Večernji list.