Od 1. rujna manju cijenu električne energije plaćat će više od 3000 hrvatskih građana koji su odabrali RWE Energiju za novog opskrbljivača, priopćeno je iz te kompanije. Naime, sredinom lipnja tvrtka RWE Energija predstavila je hrvatskim građanima najbolju ponudu kojom mogu uštedjeti i do 12% ukupne godišnje cijene električne energije. Prvih 3000 korisnika uskoro će zaprimiti pozdravno pismo RWE Energije u kojem će biti obaviješteni o svim važnim informacijama, pa tako i da su postali RWE korisnici. 
 „Nakon kompletiranja procesa promjene dobavljača, korisnici će u početku dobivati dva odvojena računa - jedan za opskrbu električnom energijom (RWE Energija) i jedan za distribuciju (HEP ODS). Trenutno se radi na tome da se pronađe najbolje rješenje za korisnike – samo jedan račun,“ izjavio je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije i dodao: „Veseli nas što su hrvatski građani prepoznali konkurentne prednosti tvrtke RWE Energija, a to su povoljna cijena, pouzdanost i stabilnost opskrbe energijom.“ 
Procedura promjene dobavljača električne energije vrlo je jednostavna za krajnje korisnike. Osim putem Interneta do jeftinije struje od sada se može doći i preko prodajnih predstavnika RWE Energije koji su prepoznatljivi po svijetlo-plavim majicama s bedžom na kojima je logotip i naziv tvrtke. Uz to prodajni predstavnici nose identifikacijske kartice na kojima piše njihovo ime i interni identifikacijski broj. Nakon što korisnik s prodajnim predstavnikom potpiše ugovor i autorizira nalog, tvrtka RWE Energija preuzima potpunu odgovornost za odrađivanje svih tehničkih elemenata potrebnih za dovršetak procedure promjene dobavljača. Postupak je za korisnika u potpunosti besplatan i niti u jednom trenutku neće prouzročiti prekid u opskrbi električnom energijom, odnosno nestanak struje.