Europska komisija je objavila novi zakonodavni paket "Fit za 55%" koji uključuje planirano proširenje EU ETS-a sustava za trgovanje emisijskim kvotama na goriva za grijanje i transport kao način stvaranja poticaja za smanjenje emisija ugljičnog dioksida. No, taj potez imat će negativan utjecaj na cijenu benzina i dizela kao i fosilnih goriva za grijanje u kućanstvima, zbog čega će Europska komisija pokrenuti fond za ublažavanje društvenih troškova širenja tržišta ugljika u Europskoj uniji na zgrade i cestovni promet, stoji u nacrtu koji je vidio EURACTV. 

Prema nacrtu prijedloga, novi će fond koristiti 20% očekivanih prihoda stvorenih novim ETS-om koji pokriva zgrade i cestovni promet. Novac iz Fonda će biti unaprijed dodijeljen, s prvim isplatama koje se očekuju 2025. godine, godinu prije pokretanja novog ETS-a. Taj će potez biti kontroverzan a zastupnici u Europskom parlamentu već upozoravaju da to riskira rast cijena goriva i pogađa najsiromašnija europska kućanstva. 

Regresivni porez

U svom nacrtu prijedloga sama Europska komisija priznaje da je ETS "regresivni" oblik mehanizma određivanja cijena ugljika koji će proporcionalno više pogoditi siromašne nego bogate. Stavljanje cijene ugljika na goriva za grijanje "neće jednako utjecati na kućanstva, ali bi vjerojatno imalo regresivan utjecaj na raspoloživi dohodak, jer kućanstva s niskim prihodima obično troše veći dio svog dohotka na grijanje", kaže Komisija u troškovima analiza koristi revidirane ETS direktive. 

Proširenje EU ETS sustava „imat će značajne socijalne utjecaje koji mogu nesrazmjerno utjecati na ranjiva kućanstva, ranjiva mikro poduzeća i ranjive korisnike prijevoza koji veći dio svojih prihoda troše na energiju i prijevoz i koji u određenim regijama nemaju pristup alternativnim, pristupačnim rješenja za mobilnost i prijevoz“, stoji u nacrtu. 

Prema nacrtu, novi će fond zemljama EU osigurati novac „za potporu njihovim mjerama i ulaganjima namijenjenim povećanju energetske učinkovitosti zgrada, provedbi obnove zgrada i dekarbonizaciji grijanja i hlađenja zgrada, uključujući integraciju energije iz obnovljivih izvora te za financiranje mobilnosti i transporta s nula i niskih emisija“.