U vrijeme visokih cijena energije slovenski opskrbljivač energijom GEN-I postavio je društveno odgovoran i ambiciozan cilj ostvarivanja ukupnog smanjenja potrošnje energije od 10% u odnosu na prošlu godinu kroz poticanje kupaca. GEN-I je zajedno s Centrom za energetsku učinkovitost Instituta Jožef Stefan pripremio niz mjera kojima bi kućanstva mogla uštedjeti energiju i smanjiti troškove na računima za struju i prirodni plin. 

Korisnim savjetima za uštedu energije koje će od listopada dijeliti s kupcima iz kućanstava te dodatnim funkcionalnostima na portalu, GEN-I Grupa želi potaknuti kupce na svijest da potrošnju energenata mogu smanjiti bez prekomjerne žrtve, čak i uz jednostavne promjene u kućnom okruženju. 
 
U slučaju ukupnih ušteda, svoje postojeće kupce će nagraditi za marljivost dodatnim popustima na račune. Tako bi čak pet postotno smanjenje godišnje potrošnje električne energije prosječnom kućanstvu s GEN-I-jem omogućilo uštedu od preko 30 EUR, dok bi GEN-I dodao i popust od 20 EUR. 

Popusti za štednju

 „Svaki neiskorišteni kilovatsat električne energije je najjeftiniji i najčišći. U današnje vrijeme, kada se suočavamo s energetskom krizom i poremećajima u opskrbi energijom, tim je važnije da svatko od nas učini sve što može kako bi smanjio potrošnju energije u kući i na poslu. Kupcima ćemo u obliku popusta zahvaliti na trudu koji ulažu u smanjenje potrošnje grupa“, istaknuo je na početku kampanje za uštedu energije član uprave GEN-I Dejan Paravan