Potpisivanjem ugovora o koncesiji zaživio je projekt kontejnerskog terminala Rijeka Gateway. Novi je to, najsuvremeniji terminal koji će razvijati i kao partneri njime zajednički upravljati APM Terminali i ENNA (APM Terminals 51 posto, ENNA Logic 49 posto). 

Današnjom svečanošću, kojoj su nazočili hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, označen je početak prve faze projektiranja i izgradnje novog terminala koji bi trebao biti pušten u funkciju za tri i pol godine. Po završetku druge faze, terminal će imati predviđeni protok od 1 055 000 TEU (ekvivalent jedinice od 20 stopa). 

Ovim zajedničkim ulaganjem, APM Terminali i ENNA sklapaju snažno partnerstvo koje obilježava dokazano iskustvo u terminalskim i intermodalnim operacijama. Budući terminal bit će dio globalne mreže APM Terminala istodobno koristeći ENNA-ino izvrsno poznavanje lokalnog hrvatskog tržišta.

 

Željeznička veza

"Za APM Terminale, razvoj ovoga terminala u skladu je s našom novom strategijom Sigurnije, bolje, veće. Želimo razvijati naše poslovanje tamo gdje to ima smisla i tamo gdje smo kupcima potrebni, a to je očito slučaj s Rijekom", rekao je Morten Engelstoft, izvršni direktor APM Terminala. 

"ENNA grupa kao dio svoje strategije ima politiku izgradnje partnerskih odnosa s globalnim poslovnim sustavima. APM Terminali i Maersk su snažni poslovni partneri koji dijele vrijednosti i poslovnu viziju ENNA-e te smo uvjereni kako će ovaj zajednički projekt ulaganja u Zagrebačku obalu (Rijeka Gateway) postati temelj rasta i održivosti lučkog poslovanja i logističkog sektora za Rijeku i Republiku Hrvatsku", izjavio je Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave ENNA grupe. 

Nakon dovršetka, novi terminal imat će dužinu pristaništa od 400 m (680 m nakon završetka druge faze) i bit će opremljen s tri dizalice brod-obala (STS), a na kraju druge faze ukupno s četiri. Ove dizalice, trenutno najveće dostupne na tržištu, učinit će Rijeka Gateway sposobnim za prihvat plovila do 24 000 TEU. 

Još jedna važna značajka novog terminala bit će učinkovita i pouzdana željeznička veza sa zaleđem, povezujući Rijeku ne samo s ostatkom Hrvatske, već i sa susjednim tržištima. Uz vrhunske pomorske mogućnosti, željeznica će pomoći da se Rijeka Gateway pozicionira kao novi ulazni terminal za širu regiju, priopćeno je iz ENNA-e.

 

Srednjoeuropske zemlje 

"Vidimo rastuću potrebu za učinkovitim, dobro upravljanim i modernim terminalima koji služe kao ulazne točke na lokalna i regionalna tržišta, približavajući kontejnersku robu krajnjim potrošačima. Uvjereni smo da će Rijeka Gateway postati važno mjesto na karti lučke logistike, služeći ne samo Hrvatskoj, već i široj srednjoeuropskoj regiji", dodaje Morten Engelstoft. 

"Rijeka Gateway i modernizacija željezničke infrastrukture najveći je hrvatski nacionalni projekt koji će povezati Luku Rijeka s kontinentalnom Hrvatskom i srednjoeuropskim zemljama, olakšavajući poslovne prilike i brzi gospodarski rast ne samo u logistici, već u svim uslugama i svim industrijama. Jako nam je drago što nakon tri godine suradnje između Maerska i ENNA Transporta započinjemo novo partnerstvo između APM Terminala i ENNA-e. Znamo da će Rijeka Gateway postati iznimno važan čimbenik na logističkoj karti Europe", komentira Pavao Vujnovac. 

Već po završetku prve faze Rijeka Gateway izravno će zapošljavati značajan broj djelatnika. Također, velik broj radnih mjesta otvarat će se neizravno, upravo zbog poslovanja terminala. Ukupni procijenjeni broj zaposlenika trebao bi se dodatno povećati kada faza 2 postane operativna.