Prema riječima srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, Srbija čini sve da pripremi energente za zimu. Vrijednost uskladištenog plina u Srbiji je više od 1,3 milijarde eura, a ugljen se kupuje sa svih strana, gdje je to moguće, rekao je ovaj tjedan Vučić. "Na današnji dan u našem dijelu skladišta imamo 264,7 milijuna m3 i 201 milijun m3 plina koje smo kao dodatne količine kupili u Mađarskoj", rekao je Vučić odgovarajući na novinarski upit o opskrbi plinom
 
Govoreći o tome da do sada nisu mogli skladištiti toliko plina, kao i o tome da je riječ o velikom novcu, Vučić je naveo da "ono što danas imamo rezerve na tržištu kod trgovaca i posrednika vrijedi 1,3 do 1,35 milijardi eura. Sve količine su plaćene. Imamo ogroman novac u plinu. To nam daje ogromnu sigurnost”. Navodeći da je cijena struje vrtoglavo skočila, da je u Francuskoj i Njemačkoj preko 500 i 600 EUR/MWh, Vučić je komentirala da će to u Srbiji imati katastrofalan učinak tijekom zime. 

 Kada je riječ o ugljenu, rekao je da Srbija ima 813.000 tona na odlagalištima, a da u jednom danu tijekom zime potroši 115.000 tona. Pojašnjavajući da će s dodatnim količinama koje se izvade ugljena biti za 40-ak dana, Vučić je rekao da će se otkup nastaviti, gdje god to bude moguće, javlja Energija Balkana.