Davor Štern, predsjednik NO Ine, uputio je jučer oštro pismo potpredsjedniku NO-a Györgyju Mosonyiju i upozorio ga na "laži, dezinformacije i uvrede" koje su prošlih nekoliko dana bile plasirane iz MOL-a, prenosi Večernji list. Pismo su supotpisali i ostali hrvatski predstavnici u NO-u, Gordana Sekulić, Damir Vanđelić i Maja Rilović. Kako prenosi list, Štern upozorava Mosonyija, odnosno mađarsku stranu, da je rječnik kojim su iz MOL-a komentirali svjedočenje Ivana Krešića na procesu bivšem premijeru Ivi Sanaderu prepune tvrdnji koje su "tendenciozne, zlonamjerne i opasne za Inu". Također, Štern je izrazio "zgražanje" nad korištenjem tendencioznog termina "coming out" za Krešićevo svjedočenje te nad usporedbom Mayera s "dr. Jekyllom i gospodinom Hydeom" iz priopćenja koja je MOL plasirao nakon svjedočenja.
"Sve ono što su Mayer i Krešić iznosili kao svjedoci bilo je predmetom rasprava i na sjednicama NO-a od samog početka, osobito od incidenta na koji je 8. travnja 2011. pismom Upravi i NO-u upozorio član NO-a Damir Vanđelić, kada je glasovanjem Uprave (zapravo preglasavanjem) onemogućena nazočnost hrvatskim članovima Uprave na sjednicama odbora izvršnih direktora, prenosi Večernji list. Štern tvrdi kako je sadašnji model upravljanja Inom u suprotnosti s člankom 240. Zakona o trgovačkim društvima, prema kojemu bi Uprava trebala voditi poslove društva, što u Ini nije slučaj.
Između ostalog u pismu upućenom Mađarima, Štern se osvrnuo i na MOL-ove tvrdnje kako sumnjaju u lojalnost nekih članova NO-a te zbog toga postoji restriktivna politika u dostavljanju poslovnih informacija nekim članovima Uprave i NO-a. "Skrećemo vam pozornost na MOL nikako nije kvalificiran suditi o lojalnosti članova NO-a koje je postavila hrvatska Vlada", navodi se između ostalog u Šternovom pismu upućenom Mađarima.