Fakultet strojarstva i brodogradnje nastavlja s proslavom svoje stote obljetnicu. Danas je održan Dan karijera koji je poduprlo čak 50 kompanija. Paralelno s „Danima karijera FSB100“, u auli se održao i „Sajam studentskih udruga“ u organizaciji FSB-ove udruge SOME koja je ove godine okupila rekordan broj studentskih udruga – njih čak 16. Danas je potpisan i ugovor za građevinske radove u sklopu FSB-ovog infrastrukturnog projekta pod nazivom „Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA“ čija vrijednost doseže gotovo 38 milijuna kuna. 

Dani FSB100, kao i Dani karijera traju do 15. studenoga, a od nadolazećih aktivnosti izdvajamo radionicu „Hack the Future: Engineering a Sustainable and Flourishing Society for Croatia“ koja će okupiti zanimljivu kombinaciju sudionika iz redova državne uprave, gospodarstva, studentskih udruga, te domaćih i stranih znanstvenika. U srijedu, u 16.00 sati održat će se tribina „Moja alumni priča – Damir Vanđelić“. Naime, predsjednik Gospodarskog vijeća FSB-a će u auli Sveučilišta u Zagrebu ispričati svoj impresivan životni put. 

Dan projekata

Ove godine po prvi puta organiziramo „Dan projekata“ na kojem će se predstaviti brojni znanstveno-istraživački, inovacijski i infrastrukturni projekti koji se provode na FSB-u. Program će zatvoriti „match-making“ između gospodarstvenika i istraživača FSB-a s ciljem povezivanja u rješavanju konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke buduće projekte. 

Speed dating

Za kraj, u petak 15. studenoga, na rasporedu je „Career Speed Dating“ gdje poslodavci i studenti u svega nekoliko minuta kroz razgovor pronalaze svoj savršeni par – svojeg budućeg zaposlenika odnosno svojeg budućeg poslodavca! Ove godine na CSD-u sudjeluje 22 tvrtke i 40 studenata. U 13.00 sati otvaraju svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice budućim studentima koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje FSB student i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo. FSB poziva sve zainteresirane da im se pridruže u velikom slavlju!