Najveći trgovci strujom u Srbiji, Vuk Hamović (EFT), Vojin Lazarević (Rudnap) i Robert Golob (GEN-I), nisu uspjeli pridobiti kupce na srednjem naponu. Najveću korist od liberalizacije tržišta na srednjem naponu, na kojem se napajaju tvrtke koje imaju više od 50 zaposlenih ili godišnji prihod veći od 10 milijuna eura, imalo je „EPS Opskrbu“, koje je uspjelo zadržati 95% potrošača, piše Blic. Oko 3.200 tvrtki trebalo je birati između dvadesetak aktivnih trgovaca. Za najveće prodavače, pored EPS-a, trenutno važe slovenski GEN-I, čiji je predsjednik uprave Robert Golob, zatim EFT Vuka Hamovića i „Rudnap“ Vojina Lazarevića. To što je 95% tržišta pripalo „EPS Opskrbi“ ne znači, međutim, da su svi ti kupci svojevoljno izabrali tu tvrtku da im i u 2014. godini isporučuje struju. 
Željko Marković, direktor „EPS Opskrbe“, kaže za “Blic” da je oko 50% tvrtki koje se napajaju strujom na srednjem naponu na zajamčenoj opskrbi. "To znači da ti kupci nisu izabrali svog trgovca i da im je po zakonu pripala „EPS Opskrba“. Struja za njih je skuplja oko 30% u odnosu na ostale koji su sami izabrali opskrbljivača, navodi Marković. U najvećem dijelu se radi o ustanovama pri lokalnim samoupravama koje nisu u svojim proračunima za 2013. godinu predvidjele raspisivanje natječaja za nabavku struje u 2014. godini, pa nisu ni mogle birati od koga će je kupiti. "Nema razloga za brigu jer će ovaj problem biti otklonjen zato što su se sada stvorili uvjeti za raspisivanje natječaja" navodi Željko Marković i napominje da će oni koji do kraja veljače ne izaberu opskrbljivača ostati bez struje. Otvaranjem tržišta tvrtkama je, kako “Blic” neslužbeno saznaje u EPS-u, struja poskupjela oko 20-30%. 
Dejan Paravan, izvršni direktor prodaje Grupe GEN-I, kaže da se pad cijena može očekivati kada se jasno utvrde i definiraju pravila funkcioniranja tržišta kako bi se povećala konkurencija. "Trenutno ti uvjeti još nisu ispunjeni u Srbiji. Prije liberalizacije cijene su bile ispod tržišnih vrijednosti i zbog toga nisu bile odraz stanja na tržištu" navodi Paravan. Isti stav dijele i u EFT-u, gdje kažu da uvođenje konkurencije, što je cilj liberalizacije tržišta, dugoročno vodi nižim cijenama kod krajnjih potrošača. "Trenutno su cijene energije na europskim burzama na povijesnom minimumu, i to pomaže da energija koju potrošači na srednjem naponu kupuju za ovu godinu bude relativno jeftina" kažu za “Blic” u EFT-u. Vojin Lazarević pak ističe da postoje segmenti poslovanja EPS-a koji za njih nisu profitabilni, a tu se nalazi prostor za poslovanje alternativnih opskrbljivača. Koji su to segmenti on nije naveo.