Kako je objavio 'Jutarnji list', u Zračnoj luci Tivat u Crnoj Gori je, na osnovi hrvatske tjeralice, uhićen umirovljeni general Vojske Srbije Borislav ĐUKIĆ. Kako se ističe, uhićeni Đukić se tereti da je kao zapovjednik (tada s činom pukovnika) 221. motorizirane brigade 9. kninskog korpusa JNA, zajedno s također osumnjičenim bojnikom (majorom) Milanom KORICOM, tada zapovjednikom pograničnih postrojbi Milicije Republike Srpske krajine, a pod nalogom također osumnjičenih generala Ratka MLADIĆA, zapovjednika 9. kninskog korpusa JNA i Mile NOVAKOVIĆA, zapovjednika Srpske vojske Krajine, 28.1.1993. godine postavio veliku količinu eksploziva i za rušenje pripremio branu HE Peruča. Pri tome je postavljeno oko 30 t eksploziva koji je aktiviran induktorom i detonirajućim štapinima pa je došlo do urušavanja i oštećenja brane, odnosno rušenja tornja na brani. 
Ipak, zahvaljujući tome što je na inicijativu bojnika (danas pukovnika) britanskih Kraljevskih marinaca Marka NICHOLASA GRAYA, tada jednog od međunarodnih promatrača, nekoliko mjeseci ranije iz jezera HE Peruča ispuštena značajna količina vode te time razina vode snižena za 4 m i tako značajno smanjeno opterećenje na branu, do katastrofe većih razmjera nije došlo. Istodobno, odmah nakon mininiranja brane, uspješno je provedena Akcija Peruča, pri čemu je intervencijom pripadnika Hrvatske vojske vraćena kontrola nad branom te time stvoreni preduvjeti za oslobađanje cijele zemlje nekoliko godina kasnije. Istodobno s akcijom HV-a započeli su i radovi na sanaciji štete koji su također uspješno proveli djelatnici HEP-a.
Inače, protiv uhićenog Đukića je optužnica za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, zajedno s također osumnjičenima Mladićem, Novakovićem i Koricom, podignuta još 13.12.1995. godine i postupak se vodi pred Županijskim sudom u Splitu.