Vlada je danas na kratkoj sjednici donijela odluku o odmrzavanju cijena motornih goriva, jer je međuvremaneu došlo do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom i nama referentnom mediteranskom tržištu, s trendom daljnjeg pada. 'Na vrijeme smo reagirali i spriječili udar na standard građana', napomenuo je premijer Andrej Plenković govoreći o odluci o odmrzavanju cijena goriva. 'Došlo je do pada cijena nafte na tržištu. U protekla dva mjeseca stabilizirali smo uvjete na domaćem tržištu, ali i očekivanja kupaca i javnosti. Od sutrašnjeg dana dopustit ćemo da se cijene naftnih derivata slobodno formiraju. Nadamo se da do ovakvih situacija ubuduće neće doći. Ali ako dođe, naravno da ćemo kao Vlada ponovno reagirati', poručio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

"Smatram da smo ovom pravovremenom uredbom napravili odličan potez. Važno je da naši građani shvate da imamo ovakav alat i mehanizam u rukama. U slučaju da to bude potrebno, zaštitit ćemo ih s obzirom na sve što smo napravili u potekle dvije godine upravljanja prije svega zdravstvenom krizom, a onda i svim drugim posljedicama", kazao je Plenković. 

24 sata piše da bi cijena benzina trebala biti nešto ispod 11 kn/l (danas 11,10 kn/l), a cijena dizela i dalje je 11 kn/l i past će ali ne značajno. Tin Bašić s portala cijenegoriva.info piše da u svojoj analizi da bi cijene mogle biti i niže da marže trgovaca nisu vrlo visokih 1,5 kn/l.