Hrvatska elektroprivreda (HEP) ove godine započinje s radovima na realizaciji projekta HES Kosinj/HE Senj2, vrijednog 3,7 milijardi kuna, najavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić. "U tijeku je izrada dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola, a uskoro počinje izgradnja cesta koje će biti javnog karaktera, za potrebe lokalnog stanovništva i gostiju u tom kraju. Što se tiče Kosinjske doline, Uprava je donijela ključne odluke potrebne da se u komunikaciji s lokalnim stanovništvom i vlasnicima zemljišta i objekata, adekvatno i pravično riješe imovinsko-pravni odnosi“, izjavio je Barbarić te naglasio da će HEP do kraja 2021. na području Hrvatske u distribucijsku mrežu uložiti oko tri milijarde kuna, čime će omogućiti sigurnost opskrbe postojećih i budućih potrošača. 
U elektrodistribucijsku mrežu na području koje je u nadležnosti Elektrolike u razdoblju od 2017. do 2019. ulaže 40 milijuna kuna, istaknuto je prilikom otvaranja radova na izgradnji pogonsko-poslovne zgrade HEP-Operatora distribucijskog sustava (ODS) u Novalji. Od realiziranih investicija ističu se izgradnja kabelskog dalekovoda napona 35kV od trafostanice Lički Osik do Gospića, vrijedna više od 10 milijuna kuna te završetak rekonstrukcije trafostanice Biluća kod Senja i obnove dalekovoda u podvelebitskom primorju, kojom je značajno povećana pouzdanost isporuke električne energije kupcima na tom području, i u ekstremnim vremenskim uvjetima, za orkanskih udara bure. Planirana ulaganja u 2019. odnose se na infrastrukturu na širem području Senja, Rakovice i Gračaca. 
Zgrada Elektrolike u poslovnoj zoni Čiponjac u Novalji, za koju je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić danas položio kamen temeljac, pružit će odgovarajuće radne uvjete za dvadesetak radnika terenske jedinice Karlobag koji samo na području Novalje i okolice na mrežu priključe oko 300 novih korisnika godišnje. Zgrada će omogućiti učinkovitije pružanje i ostalih usluga korisnicima na sjevernom dijelu otoka Paga, a koje uključuju izdavanje elektroenergetskih suglasnosti, prijepis vlasništva, usluge u vezi s očitanjem stanja brojila, reklamacije očitanih količina električne energije i druge usluge u nadležnosti HEP ODS-a. Vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna, a radovi se planiraju završiti do kraja 2019. godine. „U Novalji i okolici na električnu mrežu godišnje se priključi čak 300 novih potrošača i zato je važna ova investicija. Za građane i gospodarstvo važne su i brojne druge investicije na području u nadležnosti Elektrolike, a koje u trogodišnjem razdoblju iznose 40 milijuna kuna“, izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.