Uspješno poslovati već 30 godina na više nego turbulentnom hrvatskom tržištu nije lako. Stoga i ne čudi da je hrvatska podružnica tvrtke Endress+Hauser to odlučila dostojno proslaviti, a to su dokazali brojni uzvanici, djelatnici, poslovni partneri i prijatelji tvrtke koji su se okupili 8. lipnja ove godine na prigodnoj svečanosti. "Uvijek počinjemo s aplikacijama koje imaju naši kupci. Kako bismo mogli pružiti potporu i ponuditi točno što vam treba i pomoći vam da uspješno prođete kroz izazove, razvili smo širok raspon proizvoda, servisa i rješenja. Široka paleta naših proizvoda je jedinstvena u industriji," istaknuo je tada Matthias Altendorf, glavni izvršni direktor Endress+Hauser Groupa. 

Endress+Hauser je obiteljska tvrtka osnovana još 1953. godine koja se svuda gdje posluje ponaša kao globalni partner na kojega se može osloniti 24 h/d u cijelom svijetu. Pri tome se većina prihoda ponovno ulaže u tvrtku, što omogućava globalnu pokrivenost i razvoj proizvoda, a baš kao i globalizacija, i inovativnost je važan pokretač u poslovanju. Tako tvrtka danas ima prodajne centre u 50 zemalja i predstavništva u više od 70 zemlja, a tu je i 25 proizvodnih pogona u 11 zemalja svijeta, dok je sjedište u Reinachu u Švicarskoj. U 2021. godini ostvarena je neto prodaja od 2,88 mlrd. eura, a ulaganja u poslovanje, razvoj i istraživanja iznosila su 193 mil. eura, dok je zaposlenih širom svijeta bilo 15 117. Stoga i ne čudi što tvrtka do danas ima 8600 patenata i patentnih prijava. 
U Hrvatskoj je Endress+Hauser prisutan od 13. siječnja 1992. godine, kada je upućen zahtjev za osnivanjem predstavništva, da bi od 2005. radio u današnjem obliku, kao kćerinska tvrtka, društvo s ograničenom odgovornošću. 

Zahvaljujući mjernim instrumentima s oznakom Endress+Hauser korisnici iz raznih područja djelatnosti, od industrije, preko ispitivanja i inspekcija, do visokoškolskih i istraživačko-razvojnih ustanova mogu doći do vrijednih informacija iz pogona, odnosno procesa. Koristeći te informacije mogu se poboljšati procesi, učinkovitost, a samim time i kvaliteta konačnog proizvoda i/ili usluge. Stoga se tvrtka neprestano usklađuje sa zahtjevima svojih korisnika, što omogućava ponudu najboljih rješenja za sve primjene. Primjerice tu je i brza podrška, na terenu i na daljinu (tzv. visual support), što znači brzi odgovor u hitnim situacijama, odnosno utvrđivanje kvara i popravak instrumenta kada god za to ima potrebe.

"Želim napomenuti da trenutno na tržištu na postoje bolji i kvalificiraniji ljudi s tako širokim znanjem o mjernoj instrumentaciji. Svi zajedno imamo 145 godina iskustva u radu s mjernom instrumentacijom i posvećeni smo svaki dan tome. Dokaz ste svi vi koje ste nam se pridružili našoj proslavi, a i činjenici da je predsjednik grupe gosp. Altendorf i gosp. Salusbury našli vremena doći do nas i pružiti nam podršku," riječi su to kojima je Dražen Kolenc, direktor hrvatske podružnice E+H-a zaključio svoj govor na proslavi značajne obljetnice.