U Petrokemiji je održana sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije Hrvatske gospodarske komore. Jedna od glavnih tema sjednice bila je promocija i zastupanje interesa kemijske industrije za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Tako je na sastanku zaključeno da će se pripremiti program informativnih i lobističkih aktivnosti kojim će se članicama Europske unije tijekom hrvatskog predsjedanja predstaviti interesi industrije općenito, a posebice one kemijske. 

Cilj je i jačanje mjera za olakšanje poslovanja kemijske industrije u EU, što je vrlo značajno i za daljnji razvoj održivog poslovanja Petrokemije. 

Predstavnici tvrtki


"Želim napomenuti da je 360 registriranih tvrtki u 2017. godini u ovoj djelatnosti zapošljavalo 5871 radnika, što čini 2,5 posto zaposlenih u industriji Hrvatske", naglasio je Davor Žmegač, predsjednik Udruženja kemijske industrije i predsjednik Uprave Petrokemije

Događaju je prisustvovao i Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije (CEFIC). "Glavno pitanje za vas je možete li iskoristiti tih šest mjeseci za vrijeme kojih će Hrvatska predsjedati EU-om da nametnete teme koje su vam važne. Nemojte misliti da ste mali i ne oklijevajte nas kontaktirati ako trebate bilo kakvu pomoć", poručio je Mensink. 

U radu sjednice sudjelovali su predstavnici tvrtki iz različitih područja djelatnosti kemijske industrije, kao što su Saponia, Chromos Agro, Meteor grupa – Labud, Messer Croatia Plin i dr., koji su prije toga obišli postrojenja Petrokemije.