Zakon o električnoj energiji, koji bi trebalo da dovede do reorganizacije Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), još nije bio na dnevnom redu Vlade i Narodne skupštine RS, iako je resorni ministar Petar Đokić obećao da će to biti završeno do travnja. 

Donošenje ovog zakona prolongirano je za rujan, potvrđeno je za portal Capital. Taj zakon će regulirati i pitanje razdvajanja opskrbljivača i distributera električne energije. Direktor ERS-a Petar Đokić izjavio je da očekuje da će zakon biti usvojen tek u rujnu. Reorganizacija ERS, osim toga što predviđa razdvajanje proizvodnih od distributivnih tvrtki, predviđa i otpuštanje radnika i otkup dionica od malih dioničara. 

Capital je objavio da je Kolegij direktora ERS-a nedavno donio zaključak da se ide u otkup dionica malih dioničara, kako bi se otkupilo do 10% dionica, zbog povećanja kapitala i lakše reorganizacije. Uprava ERS-a je zadužila glavnu i ovisne tvrtke da razmotre otpuštanje radnika uz stimulativne otpremnine. Osim toga što predviđa reorganizaciju ERS-a, Zakon o električnoj energiji trebao bi definirati otvaranje tržišta električne energije. Očekuje se da će otvaranje tržišta, na čemu se inzistira iz EU, povećati cijene električne energije, a premijer RS Radovan Višković je rekao da je RS uspjela izboriti da poskupljenje bude u etapama.