Zalihe goriva su, piše CNBC, najniže u povijesti, što obuhvaća proizvode poput dizela, lož ulja i mlaznog goriva, tj. kerozina. U SAD-u su zalihe tih destilata, koji se i nazivaju 'srednjima' jer nastaju u sredini rafinerijskog procesa, na najnižoj razini u posljednjem desetljeću. Situacija je alarmantna na Istočnoj obali pa u njujorškoj luci plaćaju i 200 dolara po barelu dizela. Tom Kloza, voditelj globalnog energetskog istraživanja u konzalting kući OPIS, rekao je da se u prošlim godinama barel dizela obično prodavao za deset dolara iznad cijene sirove nafte. 

Danas je ta razlika – poznata i kao rafinerijska marža, ili zarada proizvođača– porasla na rekordnu vrijednost iznad 70 dolara. Na ubrzano povećanje cijene utječe i odmicanje Europe od ovisnosti o ruskoj nafti. Stephen Brennock iz brokerske kuće PVM ustvrdio je za CNBC da se u Europu trenutno uvozi oko 700.000 barela dizela dnevno iz Rusije. "Izazove u globalnoj opskrbi pogoršat će se prijedlogom EU-a da se zabrani uvoz ruske nafte. Zabrana, ako bude odobrena, imat će ogroman utjecaj na tržište, a posebno na dizel. Sada raste zabrinutost da bi Europa mogla ostati bez dizela", upozorava Brennock. 

Izazovi u narednim mjesecima

Energetska konzultantska tvrtka Rystad također je ustvrdila da će se izazovi povećati gubitkom ruskih rafiniranih proizvoda. Rafinerije ne mogu samo tako povećati proizvodnju da bi zadovoljile rastuću potražnju, a stope korištenja rafinerija već su iznad 90 posto. U SAD-u se posljednjih godina smanjio kapacitet rafiniranja, a najveći rafinerijski kompleks na Istočnoj obali, zatvoren je nakon požara u lipnju 2019. 

Više cijene dizelskog goriva rezultiraju većim profitnim maržama za rafinerije te one sada proizvode koliko mogu. U određenom trenutku to bi moglo dovesti do turbulencija na tržištu goriva i dodatno podići cijene, a najveći će udar biti onaj na potrošače. "To će biti dvostruki udarac za potrošače u tjednima i mjesecima pred nama jer se ove cijene dizela spuštaju na cijenu robe – još jedan dio inflacije koji će pogoditi potrošače", rekao je De Haan iz GasBuddyja, dodajući da se pun utjecaj na skok cijena tek treba osjetiti.