Američka tvrtka Bemis Manufacturing Company preuzela je Ivanićplast čime ovaj ivanićgradski proizvođač predmeta iz plastičnih masa postaje dio Bemis EMEA grupe (Europa, Bliski Istok i Afrika). 
Ovim povezivanjem Ivanićplast omogućuje Bemis grupaciji prisutnost u Srednjoj i Istočnoj Europi, potpomažući kontinuiranu misiju Bemisa da proširi svoje poslovanje u Europi kao i na drugim ključnim globalnim tržištima. 
Novi generalni direktor Ivanićplasta postaje Philippe Bancken, koji je ujedno i direktor Bemis EMEA grupe dok Vitomir Klasić, dosadašnji vlasnik, nastavlja svoj rad u Ivanićplastu kao prokurist – zamjenik direktora, pomažući svojim znanjem i iskustvom integraciji Ivanićplasta u Bemis grupu i podržavajući daljnji rast i razvoj. 
Ivanićplast je vodeći proizvođač wc sjedala u regiji koji prodaje svoje proizvode preko maloprodajnih i veleprodajnih kanala te proizvođačima sanitarija u Centralnoj i Istočnoj Europi. Bemis prodaje wc sjedala u Europi pod trgovačkim markama Bemis, Carrara & Matta i Dubourgel za privatne i komercijalne namjene, objavljeno je na internetskim stranicama Ivanićplasta. 
Bemis Manufacturing Company je obiteljska tvrtka osnovana još 1901., a njeno vlasništvo i poslovanje proteže se kroz četiri generacije. Sjedište tvrtke je u gradu Sheboygan Falls, saveznoj državi Wisconsin, u SAD-u. Bemis ima svjetsku distribuciju u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Europi i Africi. Pored WC sjedala, Bemis proizvodi razne ostale proizvode od plastike te specijalne proizvode za potrebe zdravstva i farmaceutske industrije.