Na hrvatskom tržištu klimatizacijske i rashladne opreme došlo je do još jednog velikog preuzimanja i spajanja. Naime, švedska tvrtka Beijer Ref preuzela je 80% udjela u tvrtki Deltron, pri čemu je ostavljena mogućnost preuzimanja i preostalih udjela.

Deltron ima sjedište u Splitu, zapošljava 110 djelatnika i ostvaruje godišnji promet oko 400 mil. kuna. Osnovan je 1995. godine i ponajviše se bavi trgovinom klimatizacijskom opremom, a 2014. osnovao je i podružnicu u susjednoj Bosni i Herecegovini. Beijer Ref je do sada na hrvatskom tržištu bio razmjerno slabo prisutan, a novim preuzimanjem ta će se prisutnost značajno povećati, baš kao i u BiH-u. Naime, to je preuzimanje posve u skladu s Beijer Refovim strateškim ciljem da postane vodeći veletrgovac opremom za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju na svijetu. Nakon preuzimanja, Deltron će nastaviti poslovati pod dosadašnjim imenom i tvrtku će nastaviti voditi dosadašnja uprava, iako još je od 1. siječnja uključena u Beijer Refove račune.

Preuzimanja su komentirali čelnici obje tvrtke pa Christopher Norbye, direktor Beijer Refa naglašava: "Zahvaljujući ovom preuzimanju Beijer Ref dobiva dobro upravljanu tvrtku s dobrom profitabilnošću, čime dolazimo u vodeći položaj na tržištu opreme za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju u Hrvatskoj. Isto tako, identificirali smo odličan potencijal za razvoj i u BiH-u, gdje ranije nismo bili prisutni. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti rasti i razvijati tvrtku zajedno s Deltronovom upravom."