Za projekt Izgradnje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete nedavno je donesena Odluka o osiguranju vlastitih sredstava u iznosu od 1,4 milijuna kuna kojima će Đurđevac sufinancirati gradnju svih ostalih vodovodnih i kanalizacijskih priključaka na području grada za sve one građane koji ih još nemaju. Ukupni iznos ulaganja na području tog grada iznosi 70 milijuna kuna, a provedbom projekta svi stanovnici će dobiti besplatan priključak na vodu i kanalizaciju, izvijestio je Grad Đurđevac

"Aglomeracijom na području Đurđevca napravit će se značajna infrastruktura, osim dijelova grada gdje je predviđena zamjena mreže zbog izjednačavanja tlakova, projektom su pokrivena i prigradska naselja Čepelovac i Budrovac gdje će se riješiti pitanje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Grad je s komunalnom tvrtkom napravio i projekte za odvodnju za četiri prigradska naselja: Suhu i Sirovu Katalenu, Mičetinac i Svetu Anu, a važno je istaknuti da će se usporedno s kanalizacijom postavljati plinska mreže u onim prigradskim naseljima gdje je nema", objasnio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

 

Veliki vodonosnik 

Cilj projekta je svim građanima osigurati dostupnost pitke vode i sustava zbrinjavanja otpadnih voda, tj. zaštita okoliša i vodnih resursa kojima ovo područje obiluje. Naime, na gradskom području nalazi se jedan od najvećih vodonosnika u Europi i izrazito je bitno očuvati takvo prirodno bogatstvo te značaj pitke vode u budućnosti. 

"Nakon provedene nabave, dobivene su sve potrebne suglasnosti i odluke za provedbu projekta Aglomeracije. Uskoro se kreće s radovima izgradnje vodokomunalne opskrbe na području Đurđevca te općine Kloštar Podravski. Projekt Aglomeracije obuhvaća i dijelove općina Vrije, Novigrad Podravski, Podravske Sesvete te Ferdinandovac koji će osim kanalizacije dobiti i novi vodoopskrbni sustav s besplatnim priključcima", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.