Kao lider na tržištu u HVAC-R rješenjima, Daikin nastoji pružiti komfornu, zdravu klimu unutarnjeg prostora, održavajući ukupnu ekvivalentnu emisiju CO2 što je moguće nižom tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade. Nova VRV 5 jedinica s povratom topline predstavlja značajnu prekretnicu na ovom putu, ne samo radi uvođenja radne tvari R-32 s nižim GWP-om za veće poslovne zgrade, nego i radi istovremenog zadržavanja fleksibilnosti koju ima VRV tehnologija za sve vrste unutarnjih prostora, pa čak i za one manje površine. 

Budućnost je već tu 

Nova jedinica VRV 5 s povratom topline predstavlja budućnost komercijalnih HVAC-R rješenja, pritom dajući značajan doprinos dekarbonizaciji poslovnih zgrada temeljem sljedećih značajki: 
• Značajnom smanjenju utjecaja globalnog zatopljenja do 71% usvajanjem radne tvari R-32, s 68% nižim GWP-om i manjim punjenjem radne tvari u usporedbi sa sustavima R-410A. 
• Veća sezonska učinkovitost tijekom životnog ciklusa zgrade. 
• Visoko učinkovit 3-cijevni sustav povrata topline koji vrši rekuperaciju topline između prostora s različitim toplinskim potrebama, te omogućuje istovremeni režim rada grijanja i hlađenja, bez obzira na orijentaciju zgrade. 
• Integracija ventilacijskih jedinica u VRV sustav za još veći doprinos boljoj kvaliteti zraka u prostoriji i zdravijem unutarnjem okruženju. 

Fleksibilnost bez premca 

Potpuno redizajnirana spojna BS kutija uključuje inovativnu Daikinovu Shîrudo tehnologiju koja omogućuje ugradnju u prostore i do 7 m2 bez kompliciranih izračuna ili dodatnih mjera kontrole radne tvari koje se isporučuju na objekt. Daikinov Web Xpress softver za selekciju rješenja u kombinaciji sa Shîrudo tehnologijom omogućuje brz i jednostavan odabir sustava i projektiranje koje odgovara svakom prostoru. S najširim rasponom učina na tržištu do maksimalno 75,8 kW, Daikinov VRV 5 pokriva potrebe srednjih i velikih zgrada po potrebi i na jednom sustavu. 

Široka paleta posebno dizajniranih unutarnjih jedinica R-32 VRV nudi maksimalnu fleksibilnost za sve konfiguracije prostorija. To uključuje Daikin zidne jedinice, zatim stropne i podstropne kazetne jedinice, te kanalne jedinice vrlo male visine ugradnje, a u izvedbi sa srednjim raspoloživim statičkim tlakom (ESP) tako i kanalne jedinice s visokim ESP raspoloživim tlakom. Izbor učina je u rasponu od 1,1 kW do čak 31,5 kW. 
Shirudo

Zajedno gradimo nasljeđe održivosti 

Održivost i inovativnost sastavni su elementi „Vizije o okolišu 2050“ tvrtke Daikin. Novi VRV 5 sustav s povratom topline odgovara na oboje, maksimizirajući učinkovitost zgrade uz minimalni utjecaj na okoliš. George Dimou, voditelj razvoja VRV proizvoda u Daikin Europe, dodaje: „Kao lideri u industriji, preuzimamo odgovornost pokretanja održive transformacije na tržištu HVAC-R. Snagom čistog zraka u svim unutarnjim prostorima osiguravamo zdravo i udobno okruženje svima. Kao proizvođač, smanjili smo otpad kroz proces kružnog gospodarstva kao što je LOOP by Daikin i razvojem inovativnih novih rješenja kao što su proizvodi VRV 5 sa Shîrudo tehnologijom kako bismo još dodatno smanjili naš CO2 otisak.“ 

Posjetitelji Međunarodne izložbe HVAC-R Climatizacion y Refrigeracion u Španjolskoj (16. - 18. studenog) će moći u u Galleria D'Innovacion ekskluzivno prvi prisustvovati predstavljanju novih rješenje Daikin sustava VRV 5 s povratom topline, i uživo biti svjedoci novog pristupa razvoju u HVAC-R za komercijalne zgrade. 
shirudo logo

Novi DAIKIN VRV5 sustav s povratom topline isporučivat će se iz europskih Daikinovih tvornica u Češkoj i Belgiji, a početak distribucije planiran je od srpnja 2022. Za više informacija posjetite: www.daikin.eu/VRV5HR