Kako bi ostvarile ciljeve Pariškog sporazuma iz 2015. godine, zemlje svijeta moraju ubrzati svoja djelovanja na smanjivanju emisija. To je jedna od tema o kojoj se raspravlja na 26. konferenciji stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP26) koja se održava u Glasgowu u Velikoj Britaniji. Ključni element tog smanjenja emisija je dekarbonizacija sustava grijanja u zgradama. Tvrtka Daikin, koja je vodeća na tržištu kada je riječ o dizalicama topline, već je poduzela brojne korake prema tome da postane ugljično neutralna i neprestano podiže svijest o važnosti dizalica topline u tom procesu dekarbonizacije. Daikin je stoga ponosni pokrovitelj putovanja predstavnika Europskog udruženja za dizalice topline (EHPA) na COP26, kako bi se pokazalo koliki je doprinos dizalica topline u tom procesu.

Konferencija u Glasgowu okuplja svjetske čelnike kako bi se ubrzalo djelovanje prema ciljevima Pariškog sporazuma. Europska unija želi biti na tom putu i postavila je cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova za 55% do 2030. i pokušat će postići neto nultu  emisije do 2050. godine. Jedan od najvećih izazova za postizanje tih ciljeva je u primjeni obnovljivih izvora, osobito i zgradarstvu, jer iz tog područja u Europi danas potječe čak 36% svih emisija. Dekarbonizacija sustava grijanja stoga je ključni čimbenik smanjenja emisija u zgradarstvu: zastarjele i onečišćujuće sustave grijanja treba zamijeniti dizalicama topline koje koriste obnovljive izvore.

Spomenuto putovanje predstavnika EHPA na COP26 organizirano je kako bi se istaknula važnost i doprinos dizalica topline dekarbonizaciji Europe. U skladu s time predviđeni su posjeti glavnog tajnika EHPA-e, Thomasa Nowaka, proizvođačima dizalica topline i izvedenim sustavima na putu između Düsseldorfa i Glasgowa u razdoblju 2. - 11. studenoga. Cilj je pokazati da su one sve popularnije u brojnim zemljama i da se mogu koristiti u novoizgrađenim i u zgradama koje se obnavljaju, u mnogim industrijskim pogodina i obnovljenim zgradama. Daikin se još odavno obvezao postati ugljično neutralna tvrtka i podržava napore i COP26 i EHPA-e. Tako je predviđena posjeta čelnika EHPA-e tvorničkom pogonu u Nizozemskoj koji koristi rashladne i klimatizacijske uređaje s malim potencijalom globalnog zagrijavanja (GWP). Radi se o tvornici iz Geelen Counterflowa koja projektira, izrađuje i ugrađuje protutočne sušare i hladnjake za hranu za životinje i prehrambene proizvode, a za grijanje i hlađenje osam proizvodnih hala koristi dvije Daikinove dizalice topline EWYT350B. 

Predstavnicima EHPA-e pridružio se i Patrick Crombez, generalni direktor za grijanje i obnovljive izvore energije u Daikinu i ističe: "Ciljevi definirani tijekom COP26 moraju uključivati ​​područje grijanja i hlađenja, odnosno uvođenje dizalica topline na cijelom kontinentu. To je pouzdano tehničko rješenje i značajno smanjuje emisije. Daikin je ponosni sponzor EHPA-inog putovanja, pokazujući doprinos dizalica topline u borbi protiv smanjenja emisije ugljika."