Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić i direktor tvrtke Strabag Veljko Nižetić potpisali su Ugovor o izvođenju radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca. 

Zajednički projekt Grada i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada. 


Velike kiše 

"'Oborinska odvodnja je jedan od većih problema u Dubrovniku. Svjedoci smo da pri svakoj većoj kiši brojne ulice u gradu plutaju i cilj nam je da ih, korak po korak, sve riješimo", rekao je, među ostalim, Franković. 

Osim ugradnje cjevovoda i obnovu javne rasvjete, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste tako da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju te izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće. Radove će, sukladno provedenom javnom natječaju, izvoditi tvrtka Strabag, javlja Grad Dubrovnik

Predviđeno trajanje radova je pet mjeseci nakon uvođenja izvođača u posao.