Vodovod Dubrovnik objavio je natječaj za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici, Malom Zatonu i Orašcu. U sklopu ovog 60 milijuna kuna vrijednog projekta izgradit će se više od 28 kilometara cjevovoda vodoopskrbe i odvodnje na području ovih naselja, kao i potrebni pripadajući objekti i priključci. 

Radovi će, prema očekivanjima, započeti nakon turističke sezone. A njihov dovršetak, pak, očekuje se koncem 2022. godine. 

EU sredstva


Veći dio projekata koji se planiraju realizirati ovom investicijom sastavni su dio Aglomeracije Dubrovnik i predstavljaju razvoj vodnokomunalne infrastrukture Dubrovnika te će se sredstva za njih osigurati iz EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. 

Istovremeno s radovima u Mokošici, Grad Dubrovnik će rekonstruirati javnu rasvjetu u ukupnoj dužini od oko 3 080 metara. Radovi će obuhvatiti ulice Put od Osojnika, Put Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulicu Na moru, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Dubrovnika. Riječ je o energetski učinkovitoj i ekološki prihvatljivoj javnoj rasvjeti.