Zbog radova na magistralnom vrelovodu će se 8.8.2019. godine u ranim jutarnjim satima obustaviti isporuka toplinske energije za pripremu potrošne tople vode koji su priključeni na toplinarski sustav HEP Toplinarstva u zagrebačkom naselju Gajnice. Ponovna uspostava isporuke toplinske energije predviđena je za deset dana, tj. 18.8.2019. godine u večernjim satima.

No, i nakon toga dana, a sve do početka nove sezone grijanje, pojedine zgrade u Gajnicama će na kraće vrijeme ponovno biti bez PTV-a, o čemu će krajnji kupci biti obaviješteni.


Sigurnost i pouzdanost opskrbe toplinom u prvom planu

Razlog za te prekide u opskrbi toplinom u Gajnicama su radovi na zamjeni vrelovodne mreže s ciljem sprječavanja budućih kvarova i puknuća, odnosno kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom tijekom nadolazeće sezone grijanja 2019./2020. 

Pri tome HEP Toplinarstvo kao distributer toplinske energije napominje da opskrbu Gajnica toplinom nije moguće organizirati na drugi način, ali će zato uložiti najveće napore kako bi prekidi isporuke topline bili što kraći. Tvrtka stoga sve korisnike njezinog toplinarskog sustava moli za strpljenje i razumijevanje, kako je to i poručila Služba za odnose s javnošću HEP-a