Na području Gospića kontinuirano se ulaže u širenje vodoopskrbne mreže kako bi kućanstva koja još nemaju vodu iz javnog vodoopskrbnog sustava dobila pitku vodu

Tako je krajem prošlog tjedna krenula gradnja vodoopskrbe naselja Zavođe. Zahvaljujući tom najnovijem ulaganju bit će izgrađena nova vodoopskrbna mreža u duljini od 1,29 km. 

Vrijednost okvirnog sporazuma je približno 1,15 milijuna kuna, a radove će izvoditi tvrtka Komunalac Gospić. Sufinanciranje je osigurano s 80 posto učešća Hrvatskih voda, a ostalih 20 posto osigurava tvrtka Usluga za vodoopskrbu i odvodnju iz naknade za razvoj.   

U narednih nekoliko tjedna nabavit će se potrebni materijal i obaviti geodetski terenski radovi, a gradnja će početi krajem rujna. Prema planu, prva kućanstva će dobiti vodu tijekom ove jeseni, javlja Grad Gospić.

 

Aglomeracija Gospić-Lički Osik-Perušić 

Ovo je samo jedan u nizu ovogodišnjih projekata gradske tvrtke Usluga za vodoopskrbu i odvodnju. Tako je ove godine potpisan ugovor za gradnju vodoopskrbe u onim dijelovima Široke Kule koji još nemaju pitku vodu. Vrijednost tog ugovora je otprilike 8,4 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju 6,5 km cjevovoda i precrpno postrojenje koje će osigurati vodu na višim područjima. 

U tijeku je i izrada idejnog i glavnog projekta vodocrpilišta Divoselo i spojnih cjevovoda za uključivanje u vodoopskrbni sustav. Izgradnjom novog vodocrpilišta u Divoselu riješit će se problem vodoopskrbe šireg područja Gospića. 

U provedbi je i najvrjedniji projekt te gospićke gradske tvrtke u iznosu od 215 milijuna kuna. Riječ je o projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Gospić-Lički Osik-Perušić.