Vodovod Dubrovnik krenuo je s izgradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. Riječ je o ulaganju u iznosu od 44 milijuna kuna, izvijestio je Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je istaknuo kako je riječ o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovo gradsko područje, pojasnivši kako se projekt trenutačno financira kreditnim sredstvima, ali se očekuje refinanciranje kroz europska sredstva. 

"Sigurno je da će se ovi radovi refinancirati iz fondova Europske unije, s obzirom na to da su Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik završili postupak prijave na Aglomeraciju i sada očekujemo konačno zeleno svjetlo od Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade, odnosno resornog Ministarstva zaštite okoliša“, zaključio je. 


Novi cjevovodi 

"Od ovih 44 milijuna, nekih 75 posto je Vodovod prijavio na Aglomeraciju Dubrovnik i planiramo ih povući, odnosno otprilike 11 milijuna koji se odnose na područje Štikovice i Malog Zatona ne možemo prijaviti na Aglomeraciju jer gravitiraju području Orašca i njih će Vodovod platiti vlastitim sredstvima", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić

Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci, a u sklopu ove investicije ukupno će biti izgrađeno više od šest kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz više od 100 kućnih priključaka. Također, izgradit će se sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini više od sedam kilometara, uz gradnju više od 150 kućnih priključaka.