Gradnja toplovoda Obrenovac–Novi Beograd, projekta čija je vrijednost 194 milijuna eura, mogla bi početi u lipnju, izjavila je potpredsjednica vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović

Ona je nakon jučerašnjeg sastanka Radne grupe za praćenje aktivnosti na ostvarenju projekta Toplovod Obrenovac–Novi Beograd rekla kako je on bitan i za Beograd i za Srbiju jer će omogućiti povećanje energetske učinkovitosti, korištenje novih energenata, kao i dobivanje toplinske energije po nižoj cijeni. 

Vjerujem kako ćemo uspješno rješavati sve probleme i za nekoliko godina završiti ovaj projekt koji, među ostalim, uključuje gradnju 28 kilometara toplovoda i četiri crpne stanice, istaknula je Zorana Mihajlović, izvijestila je vlada Srbije


Nekoliko desetljeća 

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao kako je izgradnja toplovoda Obrenovac–Novi Beograd projekt koji se spominje već nekoliko desetljeća te da će sada konačno biti ostvaren. 

Vesić je dodao kako će taj projekt omogućiti da se topla voda koja se trenutno odbacuje u rijeku Savu i koja je stoga toplija za nekoliko stupnjeva, koristi za grijanje. A to će, uz sigurniju opskrbu toplinskom energijom, imati pozitivan utjecaj na okoliš.