Nakon što je prošle godine na području Ivanić-Grada i Dugog Sela počela gradnja Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, uskoro kreće i na području Vrbovca i općina Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec. 

Na vrbovečkom području i okolici rekonstruirat će se ukupno 9 250 metara i graditi 222 826 metara nove mreže. K tomu, rekonstruirat će se crpna stanica Lonja te će se izgraditi pet crpnih stanica i pet vodotornjeva. 


Veliki korak

Radovi vrijedni 227 milijuna kuna trajat će četiri i pol godine, a provode se u sklopu EU projekta Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok u vrijednosti 707 milijuna kuna, objavila je Zagrebačka županija

"Sa sadašnjih 3 000 priključaka izgradnjom dodatnih 5 000 učinit ćemo veliki korak, jer na ovom području postoje jedinice lokalne samouprave koje nemaju ni metra javnog vodovoda. Ovim projektom ulazimo na područje Preseke i Farkaševca gdje će ljudi napokon dobiti uvjete kakve i zaslužuju", izjavio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.