Sredinom svibnja u Karlovcu je započeo projekt revitalizacije vrelovodne mreže grada, u sklopu kojeg će biti zamijenjeno 15,7 km dotrajalog vrelovoda (ili 74% mreže). U Gradskoj toplani Karlovac ističu da projekt promiče gradnju i korištenje centralnog toplinskog sustava koji je konkurentan, ekonomičan i ekološki oblik opskrbe toplinskom energijom, koji jamči sigurnost te mogućnost primjene različitih pa i obnovljivih energenata. Gubici energije sa sadašnjih 15% trebali bi se smanjiti na manje od 8%.

U tijeku su pripremne aktivnosti za revitalizaciju opreme na predajnom dijelu podstanica i ugradnju upravljačkog sustava za vođenje i nadzor mreže, kao i za zamjenu pumpnih agregata ugradnjom frekventnih regulatora i revitalizacija sustava kremijske pripreme vode, kažu u Gradskoj toplani Karlovac. Zamjena vrelovodne mreže i ventilskih okana počela je u četvrti Rakovac. 

Završetak svih radova je predviđen za kraj iduće godine. Ukupna vrijednost projekta je 133,8 mil. kn, od kojih je 103,5 mil. financirano europskim bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, objavio je Večernjak.