Zahvaljujući projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo, ukupne vrijednosti 267 milijuna kuna, grad i njegovih pet prigradskih naselja i općina Satnica će dobiti moderan kanalizacijski sustav s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda s kapacitetom za 33 000 stanovnika. 

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić je na nedavnom sastanku u Đakovu istaknuo kako Hrvatske vode u tome gradu imaju partnera, Đakovački vodovod koji je ozbiljni naručitelj koji stoji iza svih preuzetih obveza. 


Donošenje odluka 

Ne tako davno, dodao je, bilo je određenih problema u pripremi i donošenju odluka oko aglomeracije i, među ostalim, s izvođačima radova. Međutim, kazao je, očito svaki projekt ove vrste i vrijednosti u Hrvatskoj prolazi porođajne muke ili neke kalvarije u raznim fazama provedbe, objavljeno je, među ostalim, na stranicama Grada Đakova. "Čini mi se kako je svoj najveći problem aglomeracija Đakovo prošla", napomenuo je. 

Inače, sastanak je, uz Hrvatske vode i Đakovački vodovod te zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, okupio i predstavnike izvođača radova - tvrtku Sokol iz Vinkovaca, te nadzora – tvrtke IGH i IDT.