Klimaoprema, poznati domaći proizvođač opreme za ventilaciju i klimatizaciju, predstavila je novi proizvod koji će dobro doći sada, u vrijeme sve većih zahtjeva za higijenom i zaštitom zdravlja. Radi se o uređaju za dezinfekciju zraka u ventilacijskim kanalima SCU-UV. Tvrtka je pri tome, osim standardnih kataloških modela, u mogućnosti ponuditi i rješenja po mjeri za druge uvjete, protoke ili dimenzije kanala. 

Riječ je o specijaliziranom rješenju koje omogućava učinkovitu dezinfekciju zraka u sustavima ventilacije, što će uvelike doprinijeti smanjenju mogućnosti širenja mikroorganizama poput virusa i bakterija. Uređaj koristi ultraljubičasto (UV) zračenje i zrak izlaže odgovarajućim dozama UV svjetla valne duljine 254 nm. Ovisno o dozi zračenja, UV svjetlo uklanja većinu patogenih mikroorganizama iz zraka koji se dovodi u prostorije, bez nastanka štetnih kemijskih spojeva i nusprodukata. 

Uređaj SCU-UV može se ugraditi u postojeće i nove ventilacijske sustave, a idealan je za primjenu u poslovnim prostorima, hotelima i ugostiteljskim objektima, industrijskim pogonima, bolnicama i zdravstvenim ustanovama, sportskim objektima, trgovačkim centrima i javnim prostorima.