Tvrtka Vodovod-Osijek nedavno je predstavila korisnički portal i aplikaciju Moj Vodovod – prvu takve vrste u Hrvatskoj. Naime, objavljeno je na stranicama Grada Osijeka, radi se o mobilnoj aplikaciji koja korisnicima omogućava provjeru potrošnje i računa za vodne usluge, pregled povijesti očitanja, aktivaciju usluge 'samoočitač', primanje računa i obavijesti u elektroničkom obliku te izravno plaćanje računa. 

Preuzimanjem aplikacije korisnici će moći pratiti svoju potrošnju i brzo reagirati na potencijalne kvarove te nekontrolirano istjecanje vode. Aplikacija će ujedno omogućiti i segmentirano i pravodobno dostavljanje obavijesti o zatvaranjima vode, ispiranjima vodovodne mreže i radovima na konkretnim lokacijama.

 

Puknuće cijevi 

"Razvojem aplikacije dobivamo 'win-win' situaciju, budući da će ona omogućiti i Vodovodu i korisnicima pravodobno dobivanje svih potrebnih informacija u vezi s vodnom uslugom te zasigurno smanjiti potrošnju i troškove, posebice u slučaju kvarova", rekao je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Osijeka. 
Direktor Vodovoda-Osijek Ivan Jukić je rekao kako je temeljni cilj bio spriječiti velike troškove koji nastaju pri, primjerice, puknuću cijevi dok stanara nema kod kuće. 

Inače, aplikacija Moj Vodovod može se preuzeti na Android i iOS mobilne uređaje u Google Play trgovini, odnosno putem servisa App Store, dok je desktop aplikacija dostupna na mrežnim stranicama Vodovoda.