Institut IGH je u zajednici ponuditelja koju čini s IPSA Institutom (Sarajevo), s Kantonalnim javnim komunalnim poduzećem Vodovod i kanalizacija iz Sarajeva (KJKP ViK) sklopio Ugovor za nadzor radova u okviru projekta Sarajevo Water Project, u vrijednosti od tri milijuna kuna. 

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog postupka javne nabave sukladno procedurama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja financira projekt, pri čemu vrijednost prve faze cjelokupnog projekta iznosi 10 milijuna eura.


Međunarodna tržišta 

Domagoj Šimunović, direktor za međunarodna tržišta, pripremu ponuda i ugovaranje u Institutu IGH, naglasio je kako sklopljeni ugovor predstavlja još jednu u nizu potvrda realizacije strateškog usmjerenja IGH prema osnaživanju pozicije društva na međunarodnim tržištima. 

Očekivano trajanje izvršenja usluge stručnog nadzora iznosi 18 mjeseci, a provodit će se nad radovima rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva, uključujući i rekonstrukciju postojećih crpnih stanica. Projekt je naveden kao 'nulti prioritet' vlade Kantona Sarajevo, BiH.