Na svjetskom tržištu klimatizacije na pomolu je novo preuzimanje i spajanje. Naime, 23 godine nakon što su Carrier i Toshiba osnovali 'joint venture' pod nazivom Toshiba Carrier, Carrier bi trebao uskoro postati najveći vlasnik te zajedničke tvrtke. Očekuje se da bi preuzimanje trebalo biti dovršeno do kraja drugog tromjesečja ove godine, a dvije su tvrtke o tome već potpisale obvezujući sporazum. Procjenjuje se da vrijednost preuzetih udjela trebala iznositi oko 870 mil. dolara. Ipak, čak i nakon završetka procesa preuzimanja, Toshiba će zadržati 5% udjela u TCC-u.

Toshiba Carrier (TCC) osnovana je još 1999. godine, pri čemu je Toshiba imala 60%, a Carrier 40% udjela. Tvrtka je specijalizirana za razvoj, proizvodnju i promet klima-uređaja, sustava s promjenjivim volumenom radne tvari (VRF), dizalica topline, rashladnika vode i kompresora. Nakon dovršetka preuzimanja Carrier bi trebao zauzeti prvo mjesto u svijetu u području VRF sustava i ujedno udvostručiti svoj promet u tom području. 

U poslovnoj godini 2020. Carrier je u području tehnike hlađenja, ventilacije i klimatiazcije ostvario promet od 17,5 mlrd. dolara i neto dobit od 2 mlrd. dolara. Tvrtka zapošljava 53 000 djelatnika u cijelom svijetu i ima čak 51 proizvodni pogon i 35 razvojnih i istraživačkih centara, izvijestio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.