Ljeto ne posustaje, a upravo zbog paklenih vrućina koje i dalje vladaju značaj klima-uređaja postaje sve veći. Uostalom, rekordna potrošnja električne energije u proteklih nekoliko tjedana uzrokovana je upravo gotovo neprekidnim radom klima-uređaja i druge klimatizacijske opreme. 
No, da bi klima-uređaj mogao sigurno i pouzdano raditi i time ostvarivati ugodnu mikroklimu u zatvorenim prostorima onda kada je to najpotrebnije, mora se redovito održavati, servisirati i čistiti. Takve radove preporučljivo je izvoditi jednom godišnje, najbolje na jesen ili u rano proljeće, kada uređaj u pravilu nije potreban baš svaki dan. Ti radovi u pravilu obuhvaćaju čišćenje i dezinficiranje dijelova na kojima se nakupljaju onečišćenja izvana (prašina i sl.), provjeravaju funkcije i, ako je potrebno, rashladni sustav uređaja dopunjava radnom tvari. Dakako, ako se radi o kvaru ili nekim smetnjama u radu, one se uklanjaju, a istrošeni ili pokvareni dijelovi zamjenjuju se novima u najkraćem roku, kako udobnost u domu ili poslovnom prostoru ne bi dulje vrijeme bila dovedena u pitanje.
Naravno, sve te radove valja prepustiti isključivo ovlaštenom i obučenom serviseru, ovisno o marki uređaja, a najtočnije i najažurnije podatke o serviserima i instalaterima klima-uređaja i druge opreme za klimatizaciju nekoliko vodećih svjetskih proizvođača najlakše je pronaći u upravo u Bazi podataka servisera i instalatera klimatizacijske opreme na našem portalu