Početkom iduće godine kreće gradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje dubrovačkog naselja Orašac. Investitor u gotovo 28 milijuna kuna vrijedan projekt je Vodovod iz Dubrovnika, a izvođača radova tvrtka Dubrovnik ceste. 

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je nakon realizacije projekta pročistača koji osigurava pitku vodu bez obzira na vremenske prilike, stiglo vrijeme za ulaganje u kanalizacijsku mrežu, napominjući kako skoro 70 posto grada nema kanalizacijsku mrežu zbog čega je bilo bitno pokrenuti ovaj ciklus kapitalnih ulaganja. 


Septičke jame 

"Počinjemo s Orašcem. Kanalizacijska mreža bit će duga nešto više od 10 kilometara, ali istovremeno radimo i vodoopskrbni sustav koji će biti izgrađen u dužini nešto većoj od četiri kilometra. I jedno i drugo je iznimno bitno za stanovnike Orašca. Jedan od prioriteta je čisto more, a da bi bilo čisto moramo graditi kanalizacijsku mrežu jer postojeći sustav počiva na septičkim jamama, što nije dobro", rekao je. Prema očekivanjima, rok za završetak radova je dvije i pol godine, javlja Grad Dubrovnik.